In de moestuin met Wim

Wim Lybaert, gekend als Vlaams programmamaker en moestuinier, schreef in de moestuin van Hex een nieuw boek over moestuinieren.
In een interview met de lokale Limburgse televisie vertelt Wim hoe hij in Hex de inspiratie vond om een vervolg te schrijven op zijn eerste moestuin-boek van bijna 10 jaar geleden.

In 2013 bracht Wim Lybaert samen met Laurence Machiels het boek ‘De moestuin volgens Wim’ uit, dat nog steeds een Vlaamse bestseller is. In 2016 bracht hij, na afloop van de succesvolle televisiereeks ‘Het Goeie Leven’, het gelijknamige boek uit over moestuinieren, koken, vuur, smaak, en de tijd om te genieten. De laatste jaren kennen de meesten van ons hem als de sympathieke buschauffeur uit de televisieserie ‘De Columbus’, waarmee hij ‘het goeie leven’ op reis nam door Europa.

In het Corona-jaar 2021 logeerde Wim een jaar lang wekelijks in de oude Post, tegenover de kerk van Heks; in het huis van de tuinman, op één stap van de historische moestuin van kasteel Hex. Een jaar lang deelde hij leven en werk in de oude moestuin. Het zette hem opnieuw aan het denken over de essentie van het goeie leven, over leven op het ritme van de seizoenen, de relaties tussen mens en natuur, het werk van generaties, en het precaire ecologische evenwicht van het ogenblik.

Bekijk hieronder het interview van Wim Lybaert met TVL van december 2021:

https://www.tvl.be/nieuws/wim-lybaert-schrijft-in-kasteel-van-heks-boek-over-moestuinen-131381

Give your opinion

© 2024 Kasteel Hex - Alle rechten voorbehouden

COVID 19