Oosterse soep van pompoen

Pompoensoep,
de Oosterse variant van Peter Bauwens.

 

Dé klassieke toepassing van de pompoen. Muskaatpompoenen zorgen voor een nog zoeter en nog romiger resultaat. Je kunt de soep met de standaard ingrediënten bereiden, met wat tomaat en tijm er een mediterraan tintje aan geven of je kunt er zoals hier in dit recept, er een beetje een oosters karakter aan geven.

ingrediënten

1 flinke butternut pompoen
1 prei
1 liter groentebouillon
1 eetlepel curry
1 koffielepel komijnzaad
1 eetlepel sesamolie
2 teentjes look
een stuk verse gember
kokosroom
een bosje verse koriander
kurkuma
paprikapoeder
sesamzaadjes

 bereiding

Verhit een kookpot en voeg de curry en komijn toe. Laat even opwarmen en voeg vervolgens al roerend de olie, de gesnipperde look, prei en gember toe. Blijf roeren en laat een minuut bakken. Snij de pompoen in stukken, verwijder de zaden maar laat de schil er aanzitten. Vermeng de pompoen met de olie en de kruiden en schep gedurende een minuut alles om. Voeg één liter groentebouillon toe en breng met een deksel erop zachtjes aan de kook. Laat de soep op een laag vuur rustig 20 minuten koken.

Pureer de soep met de staafmixer.

Serveer de soep met een royale hoeveelheid versgesnipperde koriander, een scheutje kokosroom, bestrooid met wat sesamzaad. Werk af met kurkuma en paprikapoeder.

Tekst en foto’s: Peter Bauwens. Met dank aan Eden Magazine.

www.edenmagazine.be

Give your opinion

Garden Festival Hex

Every year in June and September the gardens of Castle Hex open to the general public. Enjoy our beautiful gardens and visit the many stands of our numerous exhibitors. More...

Follow us

Follow Hex on facebook or enjoy seasonal photos from the Hex gardens on Instagram.

Recent Stories

© 2022 Kasteel Hex - Alle rechten voorbehouden

COVID 19