Hex bezoeken?

Hex is een privaat landgoed.

Het kasteel wordt bewoond door de familie d’Ursel, die de verre verwanten zijn van de stichters van het landgoed in de 18de eeuw.

Om de privacy van de bewoners te garanderen is het niet mogelijk onaangemeld de tuinen of het park binnen te gaan.

Er zijn niettemin talrijke gelegenheden en manieren om als tuinliefhebber de tuinen en het park van Hex te bezoeken.

Tijdens het HEX Garden Festival  in juni en september:

 De tuinen en park van Hex zijn tweemaal per jaar een weekend opengesteld voor publiek. Tijdens die dagen is het mogelijk om te genieten van een groepswandeling met gids.

Onze gidsen staan elk uur klaar om je in vier talen verhaal te doen van de tuinen, de geschiedenis en de verzameling aan bijzondere planten.

Groepsbezoeken doorheen het jaar:

Kom je graag op een ander moment van het jaar om de rust en de stilte van het landgoed tot je door te laten dringen en de werkzaamheden in de tuin van dichtbij mee te maken? Het is mogelijk om met een groep tot 35 personen een afspraak te maken.

Wij verzorgen voor je groep een gids in de taal die je wenst.

De prijs voor het bezoek is 15 € per persoon met een minimum van 300 € per groep. Voor groepen studenten is er een korting voorzien.

Groepsbezoeken kunnen over het algemeen elke werkdag van de week (dus niet in de weekends!) en dit met uitzondering van de schoolvakanties.

Contacteer het secretariaat tijdig (minstens 6 weken voor de geplande datum) om een groepsbezoek aan te vragen of voor meer informatie.

 

© 2024 Kasteel Hex - Alle rechten voorbehouden

COVID 19