Frambozentaart

RECEPT:

Niets dat in de zomermaanden hoger scoort in de keuken van kasteel Hex als een eenvoudig zandtaartje met framboos..

De ingrediënten voor zandtaart:

230 g tarwemeel
40 g poedersuiker
een snuifje zout
130 g koude boter
1 ei

Zeef de bloem, voeg boter toe en hak deze snel met een mes totdat het deeg aan kruimel doet denken. Voeg ei, suiker en zout toe en kneed snel – je kan ook in de keukenmachine mengen.
Vorm een bal van het deeg, wikkel het in voedselfolie, koel het in de koelkast gedurende 30 – 60 minuten.

Rol het gekoelde deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 mm, leg er de bakvorm op en snij uit. Koel opnieuw 30 minuten in de koelkast. Bestrooi het gekoeld gebak met tarwebloem, leg er bakpapier bovenop en verzwaar de oppervlak met het gewicht van keramische ballen – dat kunnen even goed bonen of rijst zijn.

Verwarm de oven op 220°C. Verlaag de oventemperatuur tot 200°C, plaats de bakvorm met deeg en bak gedurende 10 minuten. Dan verwijder je de bakvorm, het papier en het gewicht en plaats je het gebak terug in de oven gedurende 7 – 10 minuten om een goud gebrande bodem te maken. Verwijderen en afkoelen.

Vanillepudding/ crème pâtissière:

500 ml melk
1 vanillestokje of 1 theelepel vanillepasta
5 grote eidooiers
85 g suiker
35 g tarwemeel
30 g aardappelzetmeel

De melk met vanillezaadjes koken in een grote ketel. Breng aan de kook en zet onmiddellijk opzij.

Doe eierdooiers en suiker in een mengkom en klop ze met de whisks.
Voeg tarwebloem en aardappelzetmeel toe en blijf mengen tot je een gladde pasta verkrijgt. Voeg 100 ml kokende melk toe aan de pasta en mix om ze goed te combineren.

Giet de verkregen eierpasta in de rest van de gekookte melk en meng goed. Zet op het vuur (middelhoog vermogen) en laat koken onder regelmatig roeren. Vanaf de pudding kookt, 1 minuut laten koken tot de crème/pudding dikker wordt. Verwijder van het vuur.

Bedek de afgewerkte crème met een plastic folie op een zodanige manier dat deze de oppervlak van de crème raakt, laat afkoelen. (Niet mengen tijdens het koelen.) De afgewerkte crème kan maximaal 3 dagen in de koelkast worden bewaard.

De toplaag:

300 g frambozen
frambozengelei
gelatine
water

Het gebakken zandtaartje wordt met de crème gevuld. Daar boven op komt een laagje frambozen. De gelei wordt met wat kokend water en gelatine aangelengd en wordt over de frambozen gegoten. Laat afkoelen en… Heerlijk 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef je mening

Garden Festival Hex

Jaarlijks in juni en september openen de tuinen van Kasteel Hex zich voor het grote publiek. Geniet van onze mooie tuinen en bezoek de vele standjes van onze talrijke exposanten. Meer Info.

Volg Ons

Volg Hex op facebook of geniet van seizoensfoto’s uit de tuinen van Hex op Instagram.

Recente Verhalen

© 2024 Kasteel Hex - Alle rechten voorbehouden

COVID 19