Peter Houben

Adresse:
Kerkstraat 30 NL-6051 JH MAASBRACHT

vitaverda@xs4all.nl

VITAVERDA

  • GROENTENZADEN

De vroegere Delphiniumkwekerij Amara Florea van Peter Houben heeft het roer omgegooid en een mooi nieuw bedrijf opgezet : Vitaverda.

Amara Florea bestaat nog wel en Vitaverda zal in juni ongetwijfeld ook hun prachtige kwaliteit Delphiniums aanbieden voor de liefhebber.

Vitaverda heeft een groot assortiment natuurlijk gekweekte zaden van de meest gewone tot zeer bijzondere soorten. Het assortiment bestaat uit diverse groentezaden, paprikazaden, tomatenzaden, kruidenzaden en (wilde) bloemenzaden. De Groentezaden zijn allemaal gewonnen uit eigen kweek en veredeling. Zo bent u zeker van de hoogst mogelijke kwaliteit en kiemkracht. De groentezaden in hun assortiment hebben zich de afgelopen tientallen jaren bewezen in groeikracht, ziektetolerantie en smaak. Ook zijn er veel oude (vergeten) groentezaden bij met een uitstekende voedingswaarde.

Vitaverda werkt met de methoden van de Biologisch-Dynamische-Landbouw. De bodem neemt een belangrijke plaats in binnen deze manier van telen. Na goede kwaliteit zaden is de bodem de belangrijkste factor die bepaalt hoe gezond de planten groeien.

Naast een groot assortiment biologische groentezaden heeft Vitaverda ook een grote kennisbank voor het op natuurlijke manier bestrijden van ziekten en plagen, of nog beter het voorkomen ervan.

 

U kunt bij Vitaverda ook terecht voor informatie over:

– hoe begin ik een moestuin

– hoe maak ik een teeltplan

– het voorkomen en bestrijden van ziekte en plagen

– het maken van een composthoop

– wat is bodemleven en hoe stimuleer ik dit

– het gebruik van gieren en aftreksels van planten.

 

Vitaverda is er voor al uw zaden en vragen omtrent de moestuin. Gaat u gerust bij hen langs met een vraag of neem een foto of voorbeeld mee van de plaag waar u geen raad mee weet.

 

© 2024 Kasteel Hex - Alle rechten voorbehouden

COVID 19