Rik Storme

Adres
Groenstraat 13 BE-9810 NAZARETH

rik.storme@skynet.be

PLANTERIJ GROENSTRAAT 13

  • BIJENPLANTEN
  • VARENS
  • VASTE PLANTEN

In het landelijke Nazareth staat in de Groenstraat een oud landelijk huisje dat een nieuwe toekomst heeft gekregen als kleinschalige vaste plantenkwekerij.

De kwekerij staat op twee ‘benen’ : die van sporenplanten en van bloemplanten.

Zij bieden een uitgebreide keuze aan (tuin-)varens aan en zijn steeds op zoek naar nieuwe goede soorten.

De bloemplanten die er gekweek worden bij Planterij Groenstraat 13 zijn geselecteerd op hun bijdrage aan de ‘biodiversiteit’ in hun tuinen. Hoge nectar- en pollenwaarde voor de (wilde) bijen, vlinders, zweefvliegen en andere insecten.

Calamintha, Agastache, Nepeta, Origanum, Aster, Vernonia, Helenium en Sanguisorba krijgen onze volle aandacht. Van deze laatste hebben we een zeer ruim aanbod.

Een bijenfolder zag in 2017 het licht en het thema ‘bijen’ ondersteunt Rik ook dit jaar met klem. Hoe bijenplanten combineren met andere vaste planten ziet u op hun stand.

Een uitgebreide collectie varens worden aangeboden in kader van het Thema 2024 in Hex

 

 

Alsook zoals eerder :

Dryopteris wallichiana ‘Jurassic Gold’
Dryopteris dickinsii ‘Crispa’
Dryopteris formosana
Dryopteris erythrosora var. koidzumiana
Polystichum neolobatum
Polystichum biarisatum
Polystichum yunnanense
Athyrium niponnicum ‘Apple Court’
Cyrtomium devexiscapulae
Pteris vitttata
Arachniodes miqueliana

Keuze van de kweker juni 2024 

In de kijker bij Plantenrij Groenstraat 13 : Sanguisorba ‘Alster Luft’. Het is een selectie uit de Japanse Sanguisorba hakusanensis. De andere bekende selectie Sanguisorba ‘Lilac Squirrel’ werd tijdens de vorige natte zomer bijna twee meter hoog. De Sanguisorba ‘Alster Luft’ beperkt zich tot een 70 tot 80 cm. Deze mooie pimpernel siert zich met een donkerroze gebogen bloeiwijzen en met blauwgroen gebladerte. Bij zomerwarmte zou een kruidige geur waar te nemen zijn, vandaar de naamgeving. Via de experimententeller Garten Alst is deze bijzondere plant bekend geworden. Dit zal zeker een geliefde tuinplant worden!

© 2024 Kasteel Hex - Alle rechten voorbehouden

COVID 19