Diane Nys & Dirk Scheys

Adres
4, RUE Jules Ferry FR-62720 RETY

diane@deuxcaps.fr

DES DEUX CAPS

  • BLADPLANTEN
  • VASTE PLANTEN

HOSTA/ HEUCHERA/ TIARELLA/ AGAPANTHUS

Hostas & Zo was gespecialiseerd in … uiteraard Hosta’s, maar ook in Heuchera’s en soortgenoten. In 2001 namen Dirk en Diane Scheys de Hosta-collectie van Ignace van Doorslaer over en legden daarmee de basis voor hun kwekerij. Ondertussen voeren zij ongeveer 1400 Hosta’s in de collectie en 1000 in de cataloog. In Heuchera’s en Tiarella’s zijn een honderdtal variëteiten beschikbaar. En inmiddels hebben zij ook eigen introducties.

In 2011 verhuisde de familie naar Rety in Frankrijk en namen zij de collectie Agapanthus, ook van Ignace van Doorslaer, over. Zo gingen zij onder een nieuwe naam verder: Pépinière des Deux Caps.

Bij Hosta’s denken wij natuurlijk aan planten uit het verre oosten. Vandaag is het echter zo dat de meeste variëteiten uit de U.S.A. geïmporteerd worden, maar alle wilde soorten, die de voorouders zijn van de moderne Hosta’s, komen uit het verre Oosten, met name Japan maar ook China en Korea.

De eerste Hosta die Europa bereikte, rond 1785, was Hosta plantaginea uit China. Deze soort is in China en Japan al minstens 10 eeuwen een tuinplant, vooral geliefd voor zijn grote geurende bloemen. Alle geurende Hosta’s stammen af van Hosta plantaginea.

Vanaf 1829 bracht Von Siebold veel Japanse Hosta’s naar Nederland en België en legde daarmee de basis voor het mooie assortiment dat Dirk en Diane u vandaag kunnen tonen.

Eveneens uit het verre Oosten komt Tiarella polyphilla met name uit Oost-Azië. Cultivars als Tiarella ’Filigran’ en Tiarella ‘Moorgrun’ komen voort uit deze Tiarella soort.

Pép. de Deux Caps biedt sinds enkele jaren ook planten aan uit hun nieuwe coll. Agapanthus.

 

© 2024 Kasteel Hex - Alle rechten voorbehouden

COVID 19