Heleen Calcoen

Adres
Sint-Katelijnestraat 38 B-9000 GENT

0478/368696

info@kwekerijkweek.be

KWEKERIJ KWEEK

  • MOESTUINPLANTEN
  • ZADEN

Wie aan de biologische kwekerij KWEEK denkt, denkt misschien wel al meteen aan de houten dome-constructie die in platanendreef van Hex telkens opnieuw opvalt.

KWEEK is een jonge kwekerij van Heleen Calcoen, een oud-leerlinge van Peter Bauwens (De nieuwe tuin). Jaarrond kun je op de webshop van KWEEK terecht voor een bijzondere zadencollectie van groenten, kruiden, bloemen en plantaardige plantenvoeding. In het voorjaar biedt Heleen in Hex ook plantgoed aan. Het plantgoed is biologisch gecertificeerd; turfvrij, plasticvrij en er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van plantaardige meststoffen zoals zeewier, lavameel en suikerrietmelasse.

In juni presenteert KWEEK een uitgebreid assortiment plantgoed van 50 verschillende tomatenrassen. Van microstruikjes tot stamtomaten, struikplanten en hoge klimmers.

Rassen voor potteelt, buitenteelt en serreteelt. Met een vroege tot middentijdse en late oogst. Van snoeptomaat, slatomaat tot saustomaat en vleestomaat. Van rood, geel, groen tot indigo. Diversiteit troef: een ode aan de tomaat.

In september maakt ze een tentoonstelling van al deze veelkleurige tomaten.

© 2024 Kasteel Hex - Alle rechten voorbehouden

COVID 19