Wilko Karmelk en Helen Lewis

Adres
Rode Sluisweg 13 NL-4575 NE OVERSLAG

info@ferdinandushof.nl

FERDINANDUSHOF

  • DAHLIA
  • VASTE PLANT

Kwekerij Ferdinandushof is vooral gespecialiseerd in het kweken van niet alledaagse vaste planten. Onder hun toppers zijn Dahlia in talrijke variëteiten. Er wordt een veelheid aan bijzondere planten aangeboden, op traditionele manier gekweekt. Hun assortiment van lang bloeiende vaste planten is bij uitstek basis voor het maken van exclusieve borderdesigns. Er staan al diverse eigen selecties op hun naam. Daarnaast is er ook een assortiment winterharde exoten. Wilko heeft een zwak voor Eucalyptus en daarvan een zeer uitgebreide collectie op de kwekerij, die aangelegd is als een tropische tuin – heel bijzonder in ons klimaat.

Veel gekweekte vaste plantensoorten zijn bijv. Helleborus, Astrantia (eigen selecties), Geranium, Persicaria en last but not least winterharde Fuchsia. Naast Fuchsia magellanica hebben zij nog vele andere soorten, meest kleinbloemige en  winterhard !. Andere oorbeelden van winterharde exotische planten zijn palmen, Eucalyptus, gembersoorten en Yucca.

Dit assortiment van langbloeiende vaste planten is bij uitstek basis voor het maken van exclusieve borderdesigns. Wilko en Helen legden ter gelegenheid van de Triënnale in Apeldoorn in 2009 een prachtige border aan die internationaal veel lof oogstte.

Dit najaar brengen zij een collectie Salvia macrophylla mee.

Een experiment met het kruisen van rozen (Paul’s Himalayan Musk x Constance Spry) bracht een prachtige roos voort die zij wilden opdragen ter nagedachtenis aan een deelneemster van het eerste uur en veler vriendin. De roos wordt in de toekomst in Hex gedoopt.

© 2024 Kasteel Hex - Alle rechten voorbehouden

COVID 19