Celine Wilhelm

Adresse
Ancienne chaussée Romaine 64 BE-4360 BERGILERS

celine@laprele.net

PÉP. DE LA PRÊLE

  • GEMUSEGARTEN
  • BLUMFLANZEN

La Prêle is en kleine kwekerij gespecialiseerd in zeldzame of onmisbare vaste planten die doen denken aan grootmoeders tuin, zoals aurikels (Primula auricula), één-jarige geraniums (Pelargonium) en  oude anjertjes (Dianthus). Een voorkeur is er ook voor natuurlijke tuinen met een niet georganiseerde mengeling van kleur en geur, waar grassen vanzelf ook hun plaats vinden. De meeste planten worden ter plaatse en slechts in kleine hoeveelheden gekweekt uitgaande van de moederplanten, zonder overvloedige bemesting en ‘doping’.

Een klein bos op de kwekerij leent zich ook voor het kweken van schaduwplanten: varens, Epimedium, Helleborus en andere kleine juweeltjes die het liever zonder zon doen. Actueler zou je de bamboe kunnen noemen die prachtige massieve groepen kunnen vormen, noemen met een keus uit woekeraars of polvormige groeiers. Tevens wordt een kleine selectie heesters gekweekt en originele één-jarigen om zomermanden op te fleuren. Daaruit ontstond de collectie Pelargonium.

Als keuze van de kweker voorzag Céline ook al een keer een mooie collectie drachtplanten voor bijen. Uit de indrukwekkende collectie daarvan op haar kwekerij maakt zij daaruit nu opnieuw een selectie. Sinds 2012 voert zij tevens de collectie van ‘Le Potager Gourmand’ overgenomen van haar buren, met oa. in het voorjaar 60 verschillende tomatenrassen.

© 2024 Kasteel Hex - Alle rechten voorbehouden

COVID-19