Anne Adriaensen

Adresse:
Hoveniersstraat 35 B-2800 MECHELEN

anne@silene.be

SILENE

  • ÉÉNJARIGEN
  • SEMENCES

Een gepassioneerde kwekerij van bijzondere éénjarigen. Groot assortiment van zaden van nieuwe en vergeten soorten, voor maandenlang kleur en geur in elke tuin, pot of bloembak. Het hele jaar door te bestellen.

 

Jarenlang was Lieve Adriaensens het gezicht van Silene. Zij droeg haar passie en haar kwekerij over aan haar dochter Hilde. Dit jaar neemt haar medewerkster Anne (tijdelijk) de fakkel over. Lieve is en blijft betrokken en aanwezig.

Het assortiment is enorm groot en wordt alsmaar groter, doordat allerlei in vergetelheid geraakte soorten terugkeren en er nog talloze nieuwe bijkomen. Het is ook de bedoeling dat de echte rol van de één-jarigen terug in ere wordt hersteld: niet als plaatsvervangers van de vaste planten, maar juist als welkome aanvulling in een tuin die er spontaan en natuurlijk wil uitzien. Bovendien zijn één-jarigen betaalbaar, mooi en bloeien ze eindeloos door, zodat ze onontbeerlijk zijn voor maandenlange kleurtoetsen in elke tuin; zowel in borders, potten, als in de pluktuin.

Buiten het assortiment één- en tweejarige planten dat vanaf begin april tot eind juli op de kwekerij te koop is, biedt SILENE ook een groot assortiment zaad aan van geliefde één-jarigen, eenvoudig te bestellen via de site: www.silene.be

Kwekerij Silene brent u zakjes vol dromen : zaden van éénjarigen om dit najaar te zaaien, of volgend jaar in het voorjaar, om er lente en zomer van te genieten.

In één enkel zaadje zit heel het avontuur van een plant besloten. Het is het resultaat van het samengaan van de genen van twee identieke ouders met onzichtbare verschillen. Afweermechanismen, groeikracht, productiviteit, maar ook de beste kleuren en geuren om bestuivers te lokken zitten in het zaad vervat. Goede eigenschappen werden in de loop der tijden versterkt, terwijl minder goede eigenschappen van sommige nakomelingen achtergelaten werden, heel eenvoudig, door natuurlijke selectie. Zaaien is dus de beste manier om de diversiteit van de planten in stand te houden.

Éénjarigen willen zich in één jaar voortplanten: kiemen, groeien, bloeien èn zaad produceren, en dan zie je van hier dat ze moeilijk gaan doen om te kiemen. Ze hebben meestal geen koudeperiode of vorst en sneeuw nodig om het kiemproces te starten. Daarom zijn éénjarigen ideaal om zich aan het avontuur van het zaaien te wagen. Gewoonlijk is de voldoening van het zelf kweken van geliefde planten uit kleine zaadjes zo groot, dat je voor de rest van je leven verkocht bent.

Eénjarigen zijn bij uitstek planten en bloemen voor bijen en nuttige insecten. Nieuw dit jaar zijn de groentezaden van CYCLE EN TERRE, een Belgische coöperatieve van biologisch zaaigoed.

© 2024 Kasteel Hex - Alle rechten voorbehouden

COVID 19