Adres
Bellevaux – Chemin du Meunier 6 BE-4960 MALMEDY

schmitz-rose@skynet.be

ROSES DE DANIËL

  • ROZEN
In memoriam Daniël Schmitz RIP 2020

Tot ons aller verdriet heeft Daniel Schmitz ons in januari van dit jaar verlaten.

Zijn broer Bernard en diens vrouw Bernadette zetten de kwekerij verder, terwijl Christiane en Olivier blijven instaan voor de rozen.

Wij wensen hen allen veel moed en wijsheid en hopen dat rozenliefhebbers tot in lengte van dagen zullen kunnen genieten van het levenswerk van Daniel, de kwekerij en de rozentuin, en de toekomstige ontwikkelingen daarin.

Helaas kunnen zij dit jaar nog niet aanwezig zijn in Hex.

 

 

 

Het prachtige rosarium van Daniël Schmitz en zijn kwekerij zijn al sinds decennia een begrip voor kenners en liefhebbers. De kwekerij is gespecialiseerd in oude en Engelse struikrozen, maar  speciaal de Damascena-rozen hadden Daniëls grote liefde.

Recent heeft Warren Millington uit Australië zijn collectie vermeerderd en op de markt gebracht. Daniël heeft de rechten voor Europa van deze collectie verworven. Millington bezoekt Europa regelmatig en ook de tuinevenementen waar Daniel aanwezig was. Op de kwekerij is de complete collectie aanwezig – op evenementen wordt er een slechts mooi assortiment van aangeboden.

Naast de rozentuin begon Daniël vorig jaar nog een kleinschalig tuinbouwproject. Naast zijn liefde voor oude rozen had Daniël ook een passie voor moestuinieren. Met de hulp van zijn vele vrienden was hij in staat om dit project waar te maken. De kweekmethode die hij in de praktijk bracht, was geïnspireerd door het werk van de jonge Québécois Jean-Martin Fortier en gebaseerd op de traditie van de Parijse ‘jardiniers-maraichers‘ van de 18e eeuw. Hij wou zijn passie uitdragen door het aanbieden van een breed scala van groenten met smaak, gekweekt met respect voor de natuur die hem omringt – net zoals hij dat al jaren deed met zijn rozentuin en -kwekerij.

Wij zullen hem missen…

 

© 2021 Kasteel Hex - Alle rechten voorbehouden