Daniël Schmitz

Adres
Bellevaux – Chemin du Meunier 6 BE-4960 MALMEDY

schmitz-rose@skynet.be

ROSES DE DANIËL

  • ROZEN
In memoriam Daniël Schmitz RIP 2019

Het prachtige rosarium van Daniël Schmitz en de kwekerij zijn al sinds decennia een begrip voor kenners. Hij is gespecialiseerd in oude en Engelse rozen, maar  speciaal de Damascena rozen hebben zijn grote liefde.

Recent heeft Warren Millington uit Australië zijn collectie vermeerderd en op de markt gebracht. Daniel heeft de rechten voor Europa verworven. Millington bezoekt Europa regelmatig en ook de tuinevenementen waar Daniel aanwezig is. Op de kwekerij heeft Daniel de complete collectie, op evenementen biedt hij er een mooi assortiment van aan.

Naast de rozentuin, lag al jaren een veld braak. Hij wilde ervan profiteren om zijn passie voor oude rozen, toe te voegen aan zijn passie voor de moestuin.
Met de hulp vele van vrienden, was hij in staat om aan dit project gediversifieerd tuinieren te beginnen. Hij wil zijn passie delen door het aanbieden van een breed scala van groenten met smaak, gekweekt met respect voor de natuur die hem omringt, zoals hij dat al jaren doet voor de rozentuin, evenals voor de kwekerij.
De kweekmethode die hij in de praktijk brengt, is geïnspireerd door het werk van de jonge Québécois Jean-Martin Fortier en is  gebaseerd op de kennis van de Parijse ‘jardiniers-maraichers’ van de 18e eeuw.
Al deze prachtige groenten lokaal geteeld met respect voor het milieu zal worden geoogst in volle rijpheid voor het plezier van uw smaakpapillen, uw gezondheid en uw budget!

© 2020 Garden Festival Hex - Alle rechten voorbehouden