A. Kremer

Adres
Von-Goerschen-Strasse 49 DE-52146 WÜRSELEN

a.kremer@green-globe.eu

GREEN GLOBE

  • VASTE PLANTEN

Staudengärtnerei Green Globe is een kleine kwekerij, in de buurt van de Domstad Aken.

Toen de Duitse Armand Kremer de opleiding tot hovenier volgde in Roermond, mocht hij tijdens zijn opleiding de tuin van zijn ouders opnieuw aanleggen. Het tuinontwerp bestond uit een centraal pad, twee grote vijvers met daaromheen verschillende borders, waarin veel vaste planten hun plekje vonden. Sindsdien is zijn liefde voor vaste planten steeds groter geworden.

Naar aanleiding van dit resultaat ontstond binnen de vriendenkring steeds meer vraag naar stekjes van verschillende vaste planten. Tien kleine potjes per jaar werden uiteindelijk 10.000 potten die Armand in zijn kwekerij produceert.

Naast zijn gewone werk als leraar voor jongeren met een leerachterstand, die door hem opgeleid worden tot gekwalificeerde hoveniershulp, steekt Armand Kremer zijn vrije tijd in het zoeken naar nieuwe vaste planten. Dit levert zeer interessante soorten, jaarlijks wisselend afhankelijk van het succes op zijn kweekvelden.
Green Globe heeft een assortiment van ca. 900 vaste planten, ondersteund door twee collecties. De eerste collectie bestaat uit ca. 45 soorten Helenium en sinds 2010 een Geum collectie van ca. 25 soorten. De collectie is in 2015 in Duitsland erkend als, en opgenomen in, het Netzwerk Pflanzensammlungen als ‘Geumsammlung Green Globe’ Deze zal de komende jaren nog verder worden uitgebreid met exclusieve soorten. Hij onderhoudt daartoe ook contact met Sue Martin, de nationale collectiehouder in Groot-Brittannië, die hij onlangs heeft bezocht. Een aantal van zijn eigen selecties zag reeds het licht, waaronder Geum ’Carlotta’ en ‘Emmie’, alsook Geum rivale ‘Tales of Hex’.

© 2024 Kasteel Hex - Alle rechten voorbehouden

COVID 19