Adres
Haneveldstraat 47 BE-3600 GENK

FRUITDAS

  • ARTISANALE PRODUCTEN

Fruitdas maakt hoogwaardige producten afkomstig van Haspengouwse hoogstamboomgaarden. Deze hoogstamfruitbomen maken deel uit van het authentieke landschap en spelen een belangrijke rol voor biodiversiteit, als verbinding tussen natuurgebieden, maar ook als habitat.

Haspengouw is lang een belangrijke fruitstreek geweest. Voor vele jaren werd hier sap en cider gemaakt en dit hoofdzakelijk van hoogstamfruit. Deze traditie is echter stilgevallen. Vele boomgaarden raakten verwaarloosd en het fruit werd niet meer gebruikt. Fruitdas en diverse anderen willen graag deze traditie terug in ere herstellen en bijdragen aan het behoud van de hoogstamboomgaarden en de verwevenheid in het landschap waar biodiversiteit zijn ruimte moet krijgen.

Naast Fruitdas zet ook Tree-Hive zich in voor dit landschap. Zij doen landschapsbeheer en educatie. Hieronder vallen oa. Aanplant en beheer van boomgaarden, aanbieden van eigen ontwikkelde boomkorven, agroforestry projecten, speelnatuur op openbare terreinen, workshops…

© 2021 Kasteel Hex - Alle rechten voorbehouden