Rosa Stéphanie d’Ursel

 


REPORTAGE: De roos Gravin Stéphanie d’Ursel werd in 2015 gedoopt ter ere van de gastvrouw van de tuin- en plantendagen van Hex.

 

 (Video) Deze nieuweling, een afstammelinge van de moschatahybriden van Louis Lens en de laatste  creatie van Ann Velle, werd ter gelegenheid van de verjaardag van gravin d’Ursel gedoopt tijdens de open tuin- en plantendagen van september 2015. De  geurige, half gevulde bloem is in knop zalmroze en verkleurt bij het opengaan naar zacht bleek roze. Het is een niet al te grote struikroos en de langgerekte jonge twijgen zijn uitstekend materiaal voor bloemschikken.

Hex16_verkl_SAM_2107In het programma ‘C’est du Belge’ , van de RTBF, brengt Gérald Watelet het verhaal van de roos Gravin Stéphanie. Het is een verhaal geworden van de liefde van een man voor zijn vrouw en de passie voor rozen; van de voorbereidingen, het kruisen en en zoeken, tot de feestelijke doop van deze nieuwe roos. Een aanrader!

U kan de uitzending bekijken via deze link
http://www.rtbf.be/auvio/la creation d’une rose

 Tijdens de open tuin- en plantendagen is de roos Gravin Stéphanie d’Ursel te bezichtigen en te koop op de stand van Lens Roses.