Pain de Courgette

pain de courgette 20140905_130326

Pain de Courgette.
Een zomerse lunch met frisse salade of een voorgerecht. Weet je jezelf ook geen raad meer met een overschot aan courgetten? Probeer dan eens het volgende recept – uit de tuin op het bord:

 


Ingrediënten:

800 gr gepelde courgetten
8 eieren
een bosje peterselie
basilicum
een teen look
boter, zout en peper.

Bereiding:
Snijd de courgetten in sneden van een halve centimeter en laat die langzaam in boter garen gedurende 20 minuten.
Voeg er de gesnipperde look aan toe.
De courgette-sneden goed afdrogen zonder te breken.
De eieren kloppen en de fijn gehakte kruiden mengen met de eieren.
Een cakevorm beleggen met aluminiumfolie en goed met olie bestrijken.
Het mengsel van de eieren met de sneden courgette in de vorm gieten.
Gedurende één uur laten koken ‘au bain marie’  in een niet te warme oven.
Voorzichtig uit de vorm halen en presenteren op een schotel met postelein en waterkers.
Tot slot een coulis maken van tomaten en die apart bij de schotel opdienen.

Smakelijk!