Haspengouw bloesemt

Het landschap dat kasteel Hex omgeeft is op zijn mooist tijdens de maand april; als de akkers groen kleuren en de boomgaarden tot bloei komen. Voor wie zich wil onderdompelen in dit jaarlijkse spectaculaire schouwspel raden wij de wandeling aan ‘langs boerenerven’.

Deze route is een schitterende afspiegeling van wat zuidelijke Haspengouw te bieden heeft; een buitengewoon rijk boerenland met uitgestrekte akkers, beemden, boomgaarden en plukjes bos op de heuveltoppen. De landelijke sfeer van de voorbije eeuwen vind je nog terug in de oude dorpskernen, de monumentale vierkantshoeves en de talrijke kastelen – met het kasteel van Heks als pronkjuweel. De bewegwijzerde wandeling start vanaf de greenspot  Herberg de Horne in Vechmaal.

Hex15 post wandelroute kaart

  • ‘Langs boerenerven’
  • 2u30
  • 9 km
  • Klik hier als u de kaart wil bestellen.

 

 

Toerisme Limburg lanceerde onlangs ook een interessante applicatie voor tablet en smartphone met filmpjes, alle wandel- en fietsroutes van de regio, logeeradressen en de volledige activiteitenkalender van de bloesemmaand.

Deze gratis app is ideaal om een uitstap te plannen, maar ook om digitaal al een kijkje te nemen het bloeiende Haspengouw.
U kan hier de app downlaoden:
https://play.google.com/store/apps/details?id=be.appwise.fietsparadijs

Meer info op:  www.toerismelimburg.be

{TERUG NAAR WELKOM}