De veelzijdigheid van kool

Gewoon Boerenkool?

Van alle gecultiveerde kolen staat de boerenkool of bladkool Brassica oleracea nog het dichtst bij de oorspronkelijk wilde vorm van kool. Boerenkool is dus puur kool met een uitzonderlijk voedingswaarde, een grote winterhardheid en een brede bruikbaarheid in de tuin en in de keuken.

Eeuwen van selectie en veredeling heeft gezorgd voor een vrolijke variatie in het blad, met extra krullen, meer bladvolume, diepgroene of blauwgrijze tinten, hoog groeiende en compacte variëteiten.

Van ‘Red Russian’ tot de dieppaarse ‘Scarlet’ , vrolijke krullen in ‘Frilly kale’ of ‘Frills of Hex’ en met historische selecties zoals ‘Flanders purple borecole’ en de beroemde ‘Walkingstick-kale’ is het een boeiende groente-plant die meer aandacht verdient. En die aandacht krijgt de plant tijdens de komende tuindagen.

PLANTENFESTIVAL SEPTEMBERUit onze uitgebreide collectie komen we met een selectie van 24 bijzondere bladkolen. De mooiste uit het verleden, de nieuwste uit het heden van een plant met een Peter Bauwens
boeiende toekomst.

 

 

 

Peter Bauwens – kwekerij de nieuwe tuin
{PROGRAMMA HEX SEPTEMBER 2017}