Asperges van eigen bodem

Hex post asperges op schotel 800x600 copyright Hex

 

RECEPT: Asperges met mousseline en gehakte peterselie:

de keuken van kasteel Hex is een pure keuken. Een bussel  asperges – uit de beste grond, bio geteeld en de ochtend zelf geoogst – heeft niet veel meer nodig dan een handvol peterselie…

De asperges worden geschild met de fijnschiller en vervolgens gekookt in licht gezouten water. Men laat ze uitlekken en houdt ze warm in de oven.

Terwijl de asperges warm gehouden worden bereidt men de mousseline. Voor vier personen heeft men nodig: vier eieren (waarvan enkel de dooiers gebruikt worden), 250 gram boter, twee citroenen, peper, zout en nootmuskaat.

De eierdooiers worden geklopt met een beetje water. Dan worden ze al roerend opgewarmd op een zacht vuur. De boter is ondertussen gesmolten in een apart pannetje. Na een minuutje roeren wordt eerst de gesmolten boter toegevoegd en daarna het sap van één citroen. Het mengsel wordt hoe langer hoe dikker.

Om de saus vloeibaar te houden wordt er nog het sap van een halve citroen aan toegevoegd. Tenslotte een snuifje peper en zout en een mespuntje gemalen nootmuskaat.

De gehakte peterselie gaat gedeeltelijk in de mousseline – het overige wordt over de asperges uitgestrooid. De mousseline wordt apart opgediend.

Smakelijk eten!

{TERUG NAAR WELKOM}